Sunday, December 12, 2010

Tomatisupp

Ideaalne peojärgsel päeval ;)
Sõime seda täiesti ilma lisanditeta, aga soovi korral võib suppi serveerida saiakrutoonide ja riivjuustuga. Samuti on värskelt küpsetatud kuklid supile ideaalne täiendus. Praegusel ajal peab leppima konservtomatitega, aga parema puudumisel ajavad nad asja ära.

Vaja läheb:
1 sl oliiviõli (kasutasin päikesekuivatatud tomatite tühjakssaanud purgist allesjäänud õli)
2 küünt küüslauku
600-700g konserveeritud kirsstomateid
200g tomatipastat
100g sulatatud juustu (nt basiiliku ja tomatimaitselist)
1 sl kuivatatud basiilikut
1sl suhkrut või mett
maitse järgi soola ja pipart

Kuumuta potis õli, prae peeneks hakitud küüslauk selles kergelt läbi. Alanda veidi kuumust ning lisa tomatipasta ja kirsstomatid. Lase segul podiseda u 10 minutit. Seejärel võta pott tulelt, lisa sulajuust ning maitseained.

No comments:

Post a Comment