Saturday, December 18, 2010

Minu sünnipäevaTORT ehk THE Mocha Crunch Cake

Otsustasin oma suurekssaamist ehk 21.sünnipäeva tähistada mõnusa õhtusöögiga perekonna seltsis.
Magusaks pakkusin väärilist kooki. Nii kaloririkas, nii võirohke, nii.. nämm :)
Tsitaat Indrekult: "mmmmhhh... pure awesomeness". 
Retsepti sain siit.
Kuna teisendasin cup'idest, on ühikud veidrad, aga saab hakkama. Vastavad mõõdunõud teevad õnneks elu lihtsamaks.

Koogi põhi:
295ml magustamata kakaopulbrit
354ml jahu
354ml suhkrut
2,5 tl söögisoodat
1,25 tl küpsetuspulbrit
1,25 tl soola
2 suurt muna + 1 suur munakollane
295ml sooja vett
295ml keefiri/hapupiima
118ml + 2sl õli
1,5 tl vanilliekstrakti
Kohvi-võikreem:
59ml kohvilikööri
1 sl lahustuva kohvi graanuleid
284g šokolaadi
6 suurt munakollast
177ml suhkrut
118ml siirupit (kasutasin heledat)
454g võid
Šokolaadikate:
113g šokolaadi (tume šokolaad jääb efektsem ja ei ole nii tapvalt magus)
118ml 35% rõõska koort
Kaunistamiseks:
šokolaadi, komme vms

Kuidas kõigest sellest heast kook teha?
* Koogipõhi:
Pane ahi 180C juurde sooja. Vooderda kaks 23-sentimeetrise läbimõõduga ümmargust koogivormi küpsetuspaberiga. Võib lisaks võitada ning kakao/jahuga üle puistada. Mina kasutasin ühte silikonvormi ning teise vormi panin lihtsalt küpsetuspaberi.
Sõelu suuremasse mikserikindlasse kaussi kakao, jahu, suhkur, sooda, küpsetuspulber ja sool. Lisa munad, munakollane, soe vesi, keefir, õli ja vanill. Sega madalal kiirusel, kuni tainas on ühtlane (võtab paar minutit aega).
Jaota tainas kahe vormi vahel enam-vähem võrdselt ning küpseta 32-35 minutit. Tähtis on kooki mitte üle küpsetada. Valmidust saab kontrollida tiku abil: kui tikk tuleb puhtana välja või selle küljes on natuke koogipuru, on aeg põhjad ahjust välja võtta.
Lasta koogipõhjadel u 15 minutit jahtuda, seejärel võtta vormist välja ning lasta täielikult jahtuda. Siinkohal tähelepanu: kook on suhteliselt pude, nii et tuleb suhtuda neisse ettevaatlikkusega.
* Võikreem:
Kuumuta kohvilikööri keemiseni. Eemalda pliidilt, lisa lahustuva kohvi graanulid ning sega, kuni graanulid on lahustunud. Pane kõrvale ning lase jahtuda toatemperatuurile.
Sulata šokolaad veevannil või mikrolaineahjus. Aseta samuti kõrvale ja lase jahtuda.
Vahusta munakollased heledaks vahuks. Määri 250ml klaasi põhi ja seinad kergelt kokku toiduõliga ning aseta see käeulatusse. Sega potis siirup ja suhkur ning kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni keemiseni. Eemalda kohe pliidilt ning kalla segu ettevalmistatud klaasi.
Samal ajal, kui mikser töötab, vala siirup ühtlase joana munavahu hulka. Vaata, et siirup ei satuks mikserilabadele. Jätka vahustamist, kuni segu on toatemperatuuril.
Vahusta või eraldi nõus kohevaks ning hakka seda lisama munasegule supilusikahaaval, vahustades korralikult pärast iga lisamist.
Lisa jahtunud šokolaad segule ning vahusta ühtlaseks. Vala hulka ka jahtunud kohviliköörisegu ning vahusta kreemjaks.
* Šokolaadikate:
Kuumuta koor ja šokolaad segades ühtlaseks. Jahuta toatemperatuurile.

Ja nüüd.. *trummipõrin*.. kogu nende segude ühendamine tordiks.
Aseta üks koogipõhi serveerimisalusele ning määri sellele umbes 250ml võikreemi.
Aseta sellele teine koogipõhi ning kata koogi pind ja küljed ülejäänud kreemiga. Kalla jahtunud šokolaadikate koogile ning kaunista soovikohaselt.

Mina jätsin šokolaadikatte ära, kuna no tõesti.. magus oli :D Aga ülimalt heaaa..

No comments:

Post a Comment