Sunday, December 5, 2010

Piparkoogid

Tegin piparkooke. Glasuuri meisterdasin ka peale: vahustasin munavalge sutsu sidrunhappe ja rohke tuhksuhkruga. Jaotasin glasuuri kolmeks portsuks ning värvisin peedimahla ja magustamata kakaopulbriga.


 Piparkoogitaigna retsept on nami-nami'st pärit:
2 dl e. 250 g siirupit,
2 dl e. 170 g suhkrut,
u 3 sl piparkoogimaitseainet,
250 g võid,
2 muna,
10 kuni 11 dl e. 600 g nisujahu,
2 tl (triikis) söögisoodat
Kuumuta potis siirup koos suhkru ja jahvatatud maitseainetega* keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
Lisa kloppides ükshaaval munad.
Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus**.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Jahtunud piparkoogid kaunistasin glasuuriga.

No comments:

Post a Comment