Sunday, December 12, 2010

Maailma parim keeks = banaanikeeks rummiga


Kuna Birgit tundis antud retsepti vastu huvi, otsustasin selle üles riputada. Eks pildid tulevad kunagi tulevikus.
Olen antud keeksi teinud kuskil 4-5 korda ning iga kord on keeks kiidusõnadega üle kallatud. Seega peab hea olema :)
Retsept on pärit nami-namist.
Koostis:
100 g seemneteta rosinaid
75 g (tumedat) rummi
175 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
125 g magedat sulatatud võid
150 g suhkrut
2 suurt muna
4 väikest küpset banaani (kooritult u 300 g, püreesta)
60 g hakitud kreeka pähkleid
1 tl vanilliekstrakti

Sega rosinad ja rumm väikeses kausis ning lase veidi paisuda.
Kuumuta ahi 170ºC.
Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.
Sega suures kausis sulavõi ja suhkur. Lisa ükshaaval kloppides munad, seejärel püreestatud banaanid.
Lisa puulusikaga segades pähklid, rummised rosinad ja vanilliekstrakt. Lisa jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
Kalla tainas 23x13x7cm võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 170kraadise ahju keskosas 60-75 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase vormis jahtuda, seejärel lõika paksudeks viiludeks.

Aga enne lahtilõikamist võib keeksi meelepäraste vahenditega kaunistada. Mina olen kasutanud selleks jäätisemaitselist valget šokolaadi (Schogetten oli vist), aga selle asemel võib tegelikult olla ükskõik milline muu šokolaad. Sulatasin šokolaadi ning kallasin selle keeksile. Peale panin veel mõned terved kreeka pähklid.

Edit: pilt on lisatud :) Seekord kaunistasin tumeda šokolaadi ja kreeka pähklitega. Ei midagi uut - endiselt oli hea :D

2 comments:

  1. Tähistamaks patfüssi seljatamist, tegin täna seda juba teist korda, ülinämps tuli ;)

    ReplyDelete
  2. See on täielik pat.füssi vääriline keeks. Ma olen nädalaga jõudnud oma premeerimised ja lohutamised kuhjaga ära teha :D Aga kahjuks on laiskus ja halb mälu kehvad omadused, mis ei lase uusi saavutusi blogis kajastada :P

    ReplyDelete