Sunday, December 12, 2010

Piparkoogitiramisu

Kahjuks on digikal endiselt energiakriis, nii et pean kunagi uuesti kordama ning pildid tegema. Ma loomulikult ei nurise selle üle :)
Idee sain Toidutegu blogist ning muutsin retsepti veidi oma oludele vastavaks.
Vaja läheb:
100g piparkooke
1dl kanget kohvi + 20ml Vana Tallinnat
0,25 tl piparkoogimaitseainet
180g toorjuustu
2dl vahukoort
40g suhkrut

Piparkoogid võivad pärineda nii poest kui olla isetehtud. Üleeilsest taignateost oli täpselt 100g alles ning küpsetasin ahjus 200C juures õhukesed piparkoogid.
Sega kohv, Vana Tallinn ja piparkoogimaitseaine. Vahusta toorjuust suhkruga ning lisa vahustatud koor ja veidi Vana Tallinnat.
Lao pokaalidesse kihiti kreem ja kohviseguga immutatud piparkoogid. Lase külmikus vähemalt paar tundi (ideaalis üleöö) seista. Serveerimisel võib raputada peale veidi kaneeli või miks mitte ka peenikest šokolaadipuru.
Meie ei jõudnud niiiii kaua oodata, vaid lõime lusikad sisse juba 3 tunni pärast. Ja kaneel läks ka meelest ära :P

No comments:

Post a Comment