Wednesday, March 30, 2011

DIY Snickers

Ehk meisterda endale ise Snickersi batoonikesed :)
Retsept ja idee Tuuli blogist.
Pähklipõhi
200g röstitud ja kergelt soolatud maapähkleid
2 muna
1,5dl pruuni suhkrut
1tl küpsetuspulbrit
Rösti pähkeid ahjus ning purusta köögikombainis. Mina piinasin selleks kohviveskit.
Klopi lahti munad, lisa sinna suhkur. Sega küpsetuspulber pähkliseguga ning lisa muna-suhkru segule.
Pane ca 20 cm kandilise vormi põhja küpsetuspaber ning kalla saadud pähklimass küpsetuspaberile.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Jahuta põhi korralikult maha.

Karamellikiht
2 dl suhkrut
100 ml vahukoort
Võta paksupõhjaline pann, kalla sinna peale suhkur ning lase keskmisel kuumusel suhkrul kuumeneda.
Mõõda välja vajalik kogus vahukoort.
Suhkur on algul muutumatu, kuid mõne aja pärast hakkab alumine kiht sulama. Sega suhkrumassi kogu aeg kuni kogu suhkur on sulanud ja lase suhkrul pannil karamellistuda kuni kergelt punaka tooni tekkimiseni.
Võta pann tulelt ning sega hästi kiirelt ja kogu aeg liigutades koor karamelli hulka.
Vahemärkus: Jah, ma kallasin vahukoore liiga kiiresti karamellsuhkru hulka ning läks tükki. Proovisin, kas kuumutamine aitab tükilisust kaotada - täitsa toimis.
Sega seni, kuni mass ühtlustub ning kalla siis karamelliiris eelnevalt küpsetatud põhjale.
Jahuta.

Šokolaadikate
Haki 100 gr tumedat šokolaadi ja sulata kuumaveevannil.
Kalla šokolaad jahtunud karamellisele vahekihile ning lase šokolaadil taheneda. 

No comments:

Post a Comment