Külmikus oli hunnik ülessulatatud kanasüdameid. Kassi jaoks liiga palju, meie jaoks paras. Eks väikesed eelarvamused olid, aga üllatavalt maitsev õhtusöök sai. Julgust sain Mari-Liisi blogist.
400 g kanasüdameid
1sl rapsiõli
1sl võid
2suitsupeekoni viilu
1 sibul
5 küüslauguküünt
10 kuivatatud aprikoosi
2sl konjakit
1 triiki sl nisujahu
200ml koort (10% või 35%)
200-300ml vett või kanapuljongit
soola, pipart
siledalehelist peterselli
Tee nii:
Sulata ja puhasta kanasüdamed (veresoontest, hüübinud verest, rasvast). Loputa kiiresti külma vee all.
Haki peekon, sibul ja küüslauk. Lõika aprikoosid ribadeks.
Kuumuta pannil õli ja või, hauta selles madalal kuumusel peekonit, sibulat ja küüslauku senikaua, kuni viimased on klaasjad. Tõsta kõrvale.
Tõsta panni kuumust. Pane pannile terved või poolekslõigatud kanasüdamed, maitsesta soola-pipraga, pruunista.
Lisa juurde peekon-sibul-küüslauk ja aprikoosid. Vala peale konjak, kuumuta paar minutit.
Raputa peale jahu, sega läbi.
Tõsta kõik pannilolev potti.
Vala peale koor ja puljong või vesi.
Hauta pool tundi. Maitse ja kui tarvis, lisa soola-pipart.
Serveerimisel raputa peale rohkelt hakitud siledalehelist peterselli.
Mina pakkusin kõrvale ciabatta't.
No comments:
Post a Comment