Thursday, March 24, 2011

Oliivi-juustukeeks

Retsept väikeste muudatustega:

236ml jahu
1,5tl küpsetuspulbrit
0,25tl söögisoodat
0,5tl soola (ise jätsin ära, kuna oliivid ja juust on parajalt soolased)
1tl musta pipart
59ml riivitud Parmesani (Valio Forte sobis ka)
59ml riivitud juustu (kasutasin Saaremaa light'i)
3sl tükeldatud rohelisi oliive
hakitud maitserohelist
2 muna
2sl oliiviõli
200ml hapupiima
1tl meresoola peale raputamiseks

Eelkuumuta ahi 180C-ni. Kata keeksivormi põhi ja seinad küpsetuspaberiga.
Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, pipar ja sinepipulber. Sega hulka juustud, oliivid ja maitseroheline.
Teises anumas klopi munad kergelt lahti. Lisa oliiviõli ja hapupiim.
Sega omavahel jahu- ning munasegu. Kalla tainas vormi ning raputa üle meresoolaga.
Küpseta umbes 45 minutit.

No comments:

Post a Comment