Thursday, March 3, 2011

Topelt šokolaadiga espressomaitselised küpsised maapähklivõikreemiga

Ehk siis šokolaadiküpsised. Sest ei viitsinud kreemiga mässama hakata. Ja küpsised tulid selle jaoks liiga suured ka. :P
Vaja läheb:
236ml jahu
177ml kakaod (magustamata)
1tl söögisoodat
0,25tl soola
113g soolata võid (toatemperatuuril)
158ml suhkrut
59ml pruuni suhkrut (kokku surutult)
1 suur muna
0,5tl vanilliekstrakti
u 70g šokolaaditükke
1tl lahustuva kohvi pulbrit

Valmistamine:
Sega kokku jahu, kakao, sooda, sool ja lahustuv kohv.
Teises kausis hõõru või suhkrutega vahule, lisa muna ja vanilliekstrakt.
Lisa võisegule vähehaaval kuivainete segu. Sega, kuni on moodustunud ühtlane mass. Seejärel lisa šokolaaditükid.
Jaga saadud tainas kaheks, rulli vorstikesteks ning paki kilesse. Lase neil külmikus seista, kuni nad on muutunud tahkemaks.
Kuumuta ahi 175C.
Lõika vorstikestest parajad viilud (u 2,5cm paksused) ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele kindlasti veidi kerkimisruumi.
Küpseta 15 minutit. Küpsised peaksid olema veidi pehmed, nii et ära küpseta üle.

Lisan ka maapähklivõikreemi retsepti:
472ml maapähklivõid
85g soolata võid (toatemperatuuril)
118ml maapähklivõid
2sl piima
Sega kõik koostisosad hoolikalt kokku ning kasuta kohe.

Nagu öeldud, ei pannud ma küpsiste vahele kreemi, nii et ei oska seda kommenteerida.
Tõenäoliselt olid küpsised ahjus natuke liiga kaua ning jäid seetõttu veidi kuivaks. Nii et nõuannet võtta küpsised ahjust, kui nad on veel suhteliselt pehme olemisega, tasub järgida.
Samuti ei hakanud ma end vaevama vorstikeste ja kilega. Panin taigna kausis külmikusse ning lasin umbes tund aega seista. Seejärel vormisin käte ja lusika abil sobivad kettakesed. Tainas on kleepuv, nii et ma soovin õnne ja edu neile, kes üritavad nö õigesti teha. Ka retsepti orginaallehel oli öeldud, et vormimine võib olla kergelt problemaatiline.
Retsept on pärit siit.

No comments:

Post a Comment