Thursday, March 3, 2011

Kõrvitsa-juustukook

Põhi:
u 200g šokolaadiküpsiseid (Selga)
75g võid

Täidis:
175g maitsestamata toorjuustu
500g kohupiima
3 dl suhkrut
500g tükeldatud kõrvitsat
2 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1,25 tl soola
4 muna

Valmistamine:
Hauta kõrvitsatükid nõrgal kuumusel vähese veega pehmeks (vajadusel nõruta) ja püreeri.
Purusta küpsised, sega võiga. Suru segu 28 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud tordivormi põhja. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Vahusta suures kausis toorjuust, kohupiim ja suhkur. Lisa ükshaaval pidevalt vahustades munad, seejärel vanillisuhkur, kaneel, sool, hapukoor ning kõrvitsapüree.
Kalla segu eelnevalt küpsetatud põhjale ja küpseta 175 kraadi juures umbes 1 tund.
Lase enne serveerimist külmkapis seista.

Retsepti sain siit ning kohandasin seda tugevalt vastavalt külmkapi sisekeskkonnale :) Tegu on hästi mahlase ning mõnusa koogiga. Kuigi juustu- ja kohupiimakookide retseptidel on alati lõpus lause jahutamise kohta, ei täida ma (kahjuks) seda pea kunagi. Ikka kohe kaevun kooki :)

No comments:

Post a Comment