Thursday, March 24, 2011

Imeline banaanikeeks

Ehk hapupiima ülejääkide meeletult edukas tulemus. Küpsetan kindlasti sellel nädalal veel. Ja järgmisel ja ülejärgmisel :)
                                                Hommik muutus kohe ilusamaks :)


David Lebovitzi retsepti põhjal.

210g jahu
1tl küpsetuspulbrit
0,5tl soodat
0,5tl soola
1tl kaneeli
75g fariinsuhkrut
75g suhkrut
40g rapsiõli (järgmine kord proovin isegi vähemaga)
2 muna
2 banaani (püreestatud)
200ml hapupiima
0,5tl vanilliekstrakti
60g rosinaid
30ml rummi

Kõigepealt pane rosinaid rummi sisse vähemalt tunniks ajaks likku.
Kata keeksivormi seinad ja põhi küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180C-ni.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja kaneel. Lisa ka suhkrud.
Teises kausis sega omavahel õli, munad, banaanipüree, hapupiim, vanilliekstrakt ja rosinad.
Sega omavahel kaks segu kokku, kuid ära sega üle (vaid nii palju, et jahu enam ei ole näha).
Kalla tainas vormi ning küpseta umbes 40 minutit.

Orginaalretseptis oli öeldud, et keeks säilib külmikus värskena kuni 3-4 päeva, sügavkülmas isegi kuni paar kuud. Meil jätkus teda 2 päeva ning 2.päeval oli ta isegi parem kui värskelt ahjust tulnuna.

No comments:

Post a Comment