Monday, March 14, 2011

Soolased ja magusad muffinid

Kollased on soolased muffinid, mis peidavad endas singitükikesi, riivjuustu, parmesani ja rohelisi oliive. Ning jep, see ei ole silmapete, ma jätsin rasvaine ja soola välja.
Pruunid on šokolaaditükkidega šokolaadimuffinid. Siin vähendasin suhkru kogust ning asendasin või rapsiõliga.

Singi-juustu-oliivimuffinid:
70g riivitud juustu
30g riivitud parmesani
100g hakitud suitsusinki
6-8 rohelist oliivi
6dl nisujahu
3tl küpsetuspulbrit
2 muna
2,5dl piima

Sega nisujahu, küpsetuspulber, sink, riivjuust, tükeldatud oliivid ja parmesan. Lisa munapiim.
Sega kiiresti ühtlaseks ning jaota tainas muffinivormidesse.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.


Mõnusad muredad  šokolaadimuffinid:
Retsept nami-namist.
2 muna
100g suhkrut
135g nisujahu
3sl kakaopulbrit
1tl küpsetuspulbrit
2tl vanillisuhkrut
150g hapukoort
30g õli
100g jämedalt hakitud šokolaadi

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, õli ja kuivained.
Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.

No comments:

Post a Comment