Kuna beseeteost jäi 2 munakollast üle, otsustasin need kohe ära kasutada. Kuna keedukreemide ja muu taolise kraamiga mul sooje suhteid ei ole (just tegemisega, söömine on alati meeldiv), oli see lisapõhjus, miks kreemiga mässama hakata. Aga tuli välja :)
Mina maiustasin vanillikreemiga, Indrek beseedega. Igaühele oma.
Retsept on pärit siit:
2 munakollast
1 sl suhkrut
noaotsatäis soola
3/4 sl maisitärklist
2,5 dl piima
1 sl vaniljesuhkrut
1 sl võid
Klopi munakollased lahti, lisa suhkur, sool, tärklis ja piim. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Aega läheb umbes 10 minutit. Tõsta tulelt, sega hulka või ja vaniljesuhkur. Jahuta vispliga segades.
Mõned kommentaarid ka: minul kulus oluliselt rohkem aega kui 10 minutit ja seda väga labasel põhjusel - nimelt mõjutasid eelnevad mitte nii edukad katsed mind niivõrd, et kuumus oli liiga madal. 20 minuti pärast ei jõudnud enam kannatada ning tõstsin temperatuuri uutesse kõrgustesse. Vedas ning kreem paksenes ilusti ning tükki ka ei läinud.
No comments:
Post a Comment