Friday, January 21, 2011

Vahukommid

Eile õhtul hakkas mul igav. Kui mul igav on, siis enamasti sobran veidi retseptides, vaatan üle saadaolevad materjalid ning hakkan süüa tegema.
Uskumatu, et vahukommid koosnevad kolmest põhikomponendist: vesi, suhkur ja želatiin. Ning veel uskumatum, et mikser suudab läbipaistva kleepja vedeliku muuta munavalgevahu sarnaseks tihkeks massiks.

Vaja läheb:
2dl suhkrut
1,25dl vett
1tl vanillisuhkrut
0,5dl vett + 3tl želatiini
katteks 0,75dl tuhksuhkrut ja 3tl tärklist

Lahusta suhkur ja vanillisuhkur vees ning lase keema. Keeda segu tasasel tulel ~15 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Lase veidi jahtuda.
Paisuta želatiin vees ja sulata veevannil, lase jahtuda. Sega omavahel kokku suhkrusiirup ja želatiin ning mikserda saadud segu ~10 minutit, kuni tekib kohev, paks ja valge mass.
Vooderda neljakandiline anum (mina kasutasin 22x22cm ahjuvormi)  toidukilega ning vala saadud segu vormi. Tõsta külmkappi ja lase 1-2 tundi taheneda.
Sega omavahel tuhksuhkur ja tärklis. Seejärel lõika vahukommi mass tükkideks ning veereta tuhksuhkru-tärklise segus.

Retsept on pärit siit blogist.

No comments:

Post a Comment