Eile õhtul hakkas mul igav. Kui mul igav on, siis enamasti sobran veidi retseptides, vaatan üle saadaolevad materjalid ning hakkan süüa tegema.
Uskumatu, et vahukommid koosnevad kolmest põhikomponendist: vesi, suhkur ja želatiin. Ning veel uskumatum, et mikser suudab läbipaistva kleepja vedeliku muuta munavalgevahu sarnaseks tihkeks massiks.
Vaja läheb:
2dl suhkrut
1,25dl vett
1tl vanillisuhkrut
0,5dl vett + 3tl želatiini
katteks 0,75dl tuhksuhkrut ja 3tl tärklist
Lahusta suhkur ja vanillisuhkur vees ning lase keema. Keeda segu tasasel tulel ~15 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Lase veidi jahtuda.
Paisuta želatiin vees ja sulata veevannil, lase jahtuda. Sega omavahel kokku suhkrusiirup ja želatiin ning mikserda saadud segu ~10 minutit, kuni tekib kohev, paks ja valge mass.
Vooderda neljakandiline anum (mina kasutasin 22x22cm ahjuvormi) toidukilega ning vala saadud segu vormi. Tõsta külmkappi ja lase 1-2 tundi taheneda.
Sega omavahel tuhksuhkur ja tärklis. Seejärel lõika vahukommi mass tükkideks ning veereta tuhksuhkru-tärklise segus.
Retsept on pärit siit blogist.
No comments:
Post a Comment