Tänane lihtne, maitsev ja tervislik lõunasöök. Kana on omalooming, porgandid valmisid tänu siit blogist saadud retseptile.
Kana valmistamiseks läheb vaja:
kanafileed
kanapuljongit
punast veini
suitsumaitselist grillkastet
päikesekuivatatud tomatite õli või oliiviõli
soola
vahemere ürdisegu vms.
Sega puljong, vein, kaste, õli ja maitseained omavahel. Pane kanafilee ahjuvormi, kalla peale puljongisegu ning kata vorm fooliumiga. Küpseta 200C juures umbes 40 minutit.
Porgandid:
500g porgandeid
15g võid
2sl mett
2-3 küüslauguküünt, hakitud
1sl palsamiäädikat
200-250ml köögiviljapuljongit
1sl värsket hakitud peterselli
meresoola
Koori ja soovi korral viiluta porgandid. Kui kasutad beebiporgandeid, siis pese hoolikalt ning kuivata.
Sulata pannil keskmisel kuumusel või. Lisa pannile porgandid ning sega kergelt läbi, kuumuta umbes 1 minut.
Lisa hakitud küüslauk, mesi ja palsamiäädikas. Sega ning kuumuta veel paar minutit.
Kalla pannile kuum puljong, kata pann kaanega ning kuumuta keemiseni. Lase porganditel segu sees podiseda 8-10 minutit, kuni nad on pehmed.
Seejärel võta kaas pannilt - mõne minuti pärast peaks vedelik hakkama muutuma siirupiseks.
Maitsesta meresoolaga ning sega ettevaatlikult läbi.
Puista üle hakitud peterselliga ning naudi :)
No comments:
Post a Comment