Wednesday, December 7, 2011

Šokolaadi-peedikook

Tegemist on väga mõnusa, suhteliselt rasva- ja suhkruvaese koogiga. Ning vähemalt mulle piisas täielikult ühest väikesest tükist.
Retsept on pärit siit, tegin vastavalt oma eelistustele väikesed muudatused.

Vaja läheb:
200g tumedat šokolaadi
250g riivitud peeti
50ml kuuma kanget kohvi
150g võid (asendasin selle õliga ning panin silma järgi =)
135g jahu
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
3sl kakaod (Meie Mark vms)
5 muna
100g suhkrut

Serveerimiseks:
200ml vahukoort
200g ricotta kohupiimapasta (orginaalis mascarpone, aga ma tõesti ei suuda seda süüa)
0,5 tl vaniljeekstrakti
kogemata läks ka veidi suhkrut
1tl sidrunimahla
mooniseemneid

Vooderda 23 cm läbimõõduga ümmarguse vorm küpsetuspaberiga. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.

Koori ja riivi peedid, keeda kuni peet on pehme ja kurna. Püreesta kergelt saumikseriga või kombainis, kuid mitte täitsa pudruks.

Sulata tükeldatud šokolaad veevannil, ära sega. Kui šokolaad on peaaegu sulanud, vala üle kuuma kohviga. Sega minimaalselt (just nimelt minimaalselt!)

Lõika või väikesteks tükkideks, kalla sulašokolaadi hulka ja jäta sulanduma. Mina kallasin õli lihtsalt hulka, segasin kergelt ja jätsin seisma.

Teises kausis sõelu kokku jahu, küpsetuspulber ja kakao, kolmandasse ja neljandasse nõusse eralda munavalged kollastest. Sega munakollased kokku.

Eemalda šokolaadikauss pliidilt, sega või ühtlaselt šokolaadi hulka. Tõsta kõrvale jahtuma.

Vispelda munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks.

Sega munakollased kiirelt šokolaadisegu sisse. Sega kõigepealt hulka riivitud peet, seejärel munavalged. Lõpuks sega rahulikult sisse jahusegu.

Vähenda ahju temperatuuri 160 kraadini, kalla segu koogivormi ja tõsta 40 minutiks ahju.

Kreemi jaoks vahusta vahukoor (soovi korral suhkruga), sega hulka kohupiimapasta, vaniljeekstrakt ja sidrunimahl.

Kook on valmis, kui ta keskelt veel kergelt võdiseb. Jahuta kook korralikult (selleks kulub 1-2 tundi). Kata kook kreemiga ning puista üle mooniseemnetega.

No comments:

Post a Comment