Monday, August 15, 2011

Suvikõrvitsalasanje

Minu üks lemmikuid :) Suhteliselt süümekavaba pealekauba.

2sl oliiviõli
750g suvikõrvitsat (2 suurt)
2 küünt hakitud küüslauku
0,5tl tšillihelbeid
250g ricottat
peotäis hakitud värsket basiilikut
riivitud juustu nii kastmesse kui pealeraputamiseks
400 g valmis tomatikastet
6 tk lasanjeplaate
soola
musta pipart

Valmistamine:
Kuumuta suurel pannil lusikatäis õli. Lisa jämedalt riivitud suvikõrvits, hakitud küüslauk ning tšillihelbed, maitsesta soolaga. Prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni suvikõrvits pehmeneb. Võta pann tulelt, sega juurde hakitud basiilik ja riivjuust, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde ricotta.
Võta väiksem ahjuvorm ning laota põhjale kolmandik suvikõrvitsasegust. Sellele määri veerand tomatikastet ning laota peale kiht lasanjeplaate. Korda, nii et saaksid kaks kihti lasanjeplaate. Pealmise kihi peale laota ülejäänud suvikõrvitsasegu ning alles jäänud (ehk siis pool) tomatikastmest.
Riivi peale riivjuustu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on läbi küpsenud ja "mulksub".
Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Allikas: nami-nami (väikeste muudatustega)

No comments:

Post a Comment