Monday, August 15, 2011

Šokolaaditükkidega suvikõrvitsakeeks

Madala rasva- ja suure köögiviljasisaldusega küpsetis :)
Pilt on eriti rõve, aga ärge laske ennast sellest heidutada.

Kasutasin seda retsepti ning muutsin seda päris palju. Kõige olulisem muudatus on saumiksri abil ühtlaseks püreestatud õunamoosi kasutamine ning suhkru väljajätmine (õunamoos on ise juba piisavalt magus, lisaks ka veel šokolaad).

Vaja läheb:
240ml nisujahu
240ml täistera rukkijahu
1tl söögisoodat
1tl vaniljeekstrakti
0,5tl soola
100g tükeldatud tumedat šokolaadi
1 suur lahtiklopitud muna
1sl oliiviõli
240ml õunamoosi (püreestatud)
360ml riivitud suvikõrvitsat

Tee nii:
Pane ahi 160C juurde soojenema.
Sega omavahel jahu, sooda ja sool.
Lisa šokolaaditükid.
Teises kausis sega kokku muna, vaniljeekstrakt, oliiviõli, õunapüree ja suvikõrvits.
Lisa munasegu jahusegule ja sega ühtlaseks.
Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 160C juures 45-55 minutit. Küpsust saad kontrollida puutiku abil.
Lase enne vormist välja võtmist 10 minutit jahtuda.

1 comment:

  1. see nääb väga maitsev välja,
    juba mõte selle mälumisest ja kooresest kohvist on hea.

    ReplyDelete