Wednesday, December 7, 2011

Apelsini- ja sidrunikoored tumedas šokolaadis

Kuna mul jäi porgandi-tsitrusemoosi tegemisest üle veidi apelsini- ja sidrunikoori, tundus see retsept ideaalne. Mida ikka muud teha öösel kl 12 :)
Idee pärineb siit.
Vaja läheb:
2 apelsini
2 sidrunit 
480ml vett
480ml suhkrut
veel veidi suhkrut katmiseks
u 200g tumedat šokolaadi

Pese hoolikalt apelsinid ja sidrunid, koori köögiviljanoaga pikad ribad.
Lõika ribad peenemaks (selle etapi ise unustasin :)
Kuumuta väiksemas potis vesi keemiseni, lisa sidrunikoored. Keeda 2 minutit. Kurna, viska vesi ära ning täida pott uuesti. Kuumuta vesi uuesti keemiseni ning lisa sidrunikoored. Keeda 2 minutit. Korda tegevust veel üks kord.
Sega väikses potis vesi (480ml) ja suhkur (480ml). Kuumuta keemiseni, lisa apelsini- ja sidrunikoored ning lase vaiksel tulel podiseda, kuni siirup on selge (selleks kulub 45-60 minutit).
Eemalda kooretükid siirupist ning lase neil nt. küpsetuspaberi peal kuivada vähemalt 2 tundi.
Veereta koori suhkrus.
Sulata šokolaad vesivannis, kasta kooretükid ükshaaval šokolaadi sisse ning pane küpsetuspaberile tahenema.
Säilita õhukindlalt.

No comments:

Post a Comment