Ütlen kohe, et tegemist on niiiniii hea ja võrratu maitse ning konsistentsiga koogiga. Indrek aina mõmises rahulolust ja sõi tükk tüki järel :)
Retsept on pärit siit blogist.
u 20x20cm küpsetusvormi jaoks
125ml sulavõid või õli
250ml suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
2 muna
190ml jahu
125ml magustamata kakaopulbrit
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
250ml mustikaid
100g šokolaadi (jämedalt hakitud)
Pane ahi 180C juurde soojenema.
Võita küpsetusvormi seinad või kata küpsetuspaberiga. Mina kasutasin silikonist vormi, nii et see etapp jäi vahele.
Klopi omavahel sulavõi, suhkur ja vanilliekstrakt. Lisa ükshaaval munad, segades pärast iga lisamist korralikult läbi.
Sega teises kausis omavahel jahu, kakao, kaneel ja sool. Sega jahusegu jaokaupa võisegu sisse.
Seejärel lisa šokolaaditükid ja mustikad (ma kasutasin külmutatud mustikaid, kuid tärklisega seekord ei seganud).
Vala tainas vormi ning küpseta 30-35 minutit või kuni tikuga katsumisel jääb tikk puhtaks. Ära kindlasti küpseta üle! Pigem on hea veidi vedelema sisuga kook, mis jahtudes tahkub veidi.
No comments:
Post a Comment